Home

A ajuns acasa de la birou la 6:30, la fel ca in fiecare seara. Usa era incuiata, nimeni nu era acasa. A intrat, si-a dat jacheta jos, a aruncat rucsacu’ langa pat si s-a dus sa inspecteze frigideru’.

La gara sunt niste blocuri turn care au niste mici arcade pe acoperis. Seamana cu niste intrari spre cer daca te uiti de jos la ele. Si-a adus aminte de ele cand venea cu autobuzul spre casa. Aseara el n-a dormit in patul lui, de fapt, inca nu stie unde a dormit si nu-si mai aminteste cum a ajuns la munca de dimineata.

Tine minte doar ca s-a trezit stand la calculator cu cafeaua in fata misunand de-aiurea pe internet.

Statea cu bricheta in mana in fata aragazului si se chinuia sa-si dea seama de unde a tinut el minte arcadele alea, dar imediat ce si-a dat seama ca sta ca prostu’ si se uita-n gol a renuntat sa-si mai stoarca creierii. A pornit aragazul si s-a dus la baie sa se spele pe maini, cu o impresia ciudata ca totul se desfasoara mai meticulos decat de obicei.

A oprit robinetul si in secunda imediat urmatoare l-a cuprins un sentiment de frica. Poate pentru ca era prea liniste in casa, culmea, nici de-afara nu se mai auzea nimic. La baie are un geam destul de lat si mare, fiind aproape rusions pentru o femeie mai inalta de 1,60 sa faca un dus, pentru ca i s-ar vedea sanii – daca s-ar uita vreun trecator. S-a urcat repede pe marginea cazii sa se uite afara. Nimic, nici o masina, nici un om pe strada. Doar luminile din port. Nici pe-acolo nici o miscare, de obicei trec tiruri sau mai trece cate un marfar, dar acum nu era nimic.

Statea si fuma o tigara! Si-a amintit acum! De-asta i se fixasera in memorie arcadele alea nenorocite, din cauza ca a fost acolo. La 3 dimineata, intersectia de la gara era pustie si el fuma o tigara rezemat de una dintre ele, sus pe turnul de langa mijlocul pasajului. O voce extrem de relaxata a rupt linistea tigarii…

– Ai venit, pana la urma.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s