Home

Semantica este foarte importanta, oricand, oriunde. Trebuie sa stii cand conteaza si cand nu conteaza. Pe facebook, trebuie sa dai click pe Imi place ca sa poti gasi butonul Nu imi place. Daca l-ai gasit, esti sigur ca vrei sa dai click pe el? Daca o chestie nu-ti place si ai zis ca-ti place, doar pentru a putea afirma ca nu-ti place, stai o secunda pe ganduri si cantareste daca are rost sa dai click pe acel buton. Esti sigur ca e butonul pe care-l cauti? Un buton corect ar fi un al 3-lea, denumit Nu imi MAI place.

Pentru ca dupa ce iti place, nu poate sa nu-ti placa, cele doua actiuni trebuiesc diferentiate cumva, de o bariera. Cea mai logica bariera e cea temporala. Acea bariera temporala ar fi acel cuvant MAI din acel al 3-lea buton, care ar trebui sa existe, pentru cei care percep lumea corect. Daca nu desparti Imi place de Nu imi place printr-o bariera temporala, e ca si cum ai admite tie si intregii lumi ca poti fi dual oricand, oricum.

Nu va trece mult timp pana cineva se va prinde de prostia pe care o tii inmagazinata si iti va spune ca ori esti prost, ori minti si ca n-ai cum sa fii dual. Acel cineva va fi atat de destept incat sa-ti dovedeasca ca albul nu poate fi negru, decat in timp si chiar daca albul va fi negru vreodata, albul nu va fi 50% alb si 50% negru niciodata. Va sari de la 51% alb la 51% negru in procesul sau de a deveni negru. Deci orice proces… oricat ar fi el de regulat si controlat si oricat ar fi studiat si dovedit ca fiind perfect, are o hiba.

Cu cat vei accepta mai repede ca nimic nu e perfect, cu atat va fi mai bine pentru tine si nu-ti vei mai face griji daca sa dai click sau nu pe Nu imi place, pe facebook. Nu te vei mai gandi daca e corect fata de tine sa dai click, nu te vei mai gandi daca e incorect faptul ca nu exista acel al 3-lea buton si vei accepta ca nimic nu e perfect. Dar orice proces, fie si el un proces de gandire sau o teorie, oricat ar fi studiata si demonstrata si acceptata ca fiind perfect adevarata, poate avea o hiba, o eroare. Deci… nimic nu e perfect, pana va fi perfect. Iar acel perfect va fi perfect doar pana va interveni o eroare si ne vom da seama ca… perfectul acela mic si nesemnificativ din imperfectiune… e si el imperfect. Si ne vom petrece vietile cautand perfectiunea in imperfectiune pana o vom gasi sub forma unei erori, doar pentru a cauta imperfectiunea in acea perfectiune. Si vom muri probabil neafland un raspuns.

Reclame

4 gânduri despre „Semantica

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s